Sinds 2009 heb ik een eigen praktijk voor therapie en training.

Ik vind het belangrijk om naar het maximaal haalbare resultaat te gaan en cliënten zelf verantwoordelijk te maken voor hun groeiproces. Mijn grootste inspiratiebron om dit werk te gaan doen, was nadat ik zelf in een periode van chronische stress kwam. Ik voelde me emotioneel labiel, kon me niet kon concentreren, ik wist niet meer of ik nu vooruit of achteruit moest en ik voelde me extreem kwetsbaar en wilde het liefst dat ik op een onbewoond eiland werd gezet en iedereen me met rust liet. Op dat moment kwam ik bij “Tools for life” terecht. Een intensief diepgaand traject wat start met twee weken elke ochtend aan de slag en vervolgens een jaar lang coaching. Hier kreeg ik de antwoorden die ik zocht. Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Wie ben ik eigenlijk diep van binnen, wat wil ik in mijn leven, welke kwaliteiten heb ik en welke blokkades houden me tegen om te zijn wie ik ben.

Sinds die tijd werd voor mij helder dat ik tot veel meer in staat ben dan ik voorheen dacht. Ik hield me zelf klein en verschool me achter anderen. Na “tools for life” ben ik langzaamaan mijn eigen dromen gaan waarmaken. Zo heb ik sinds acht jaar mijn eigen praktijk op een prachtige plek en werk ik samen met vele collega’s rondom vitaliteit, burn-out en werk en gezondheid. Daarnaast heb ik samen met twee lieve collega’s het mindfulnesscentrumdeventer.nu gelanceerd.

Ook heb ik dankzij “tools for life” de relatie met onze kinderen enorm verbeterd door veel aandacht en tijd te besteden aan hoe ik zou willen dat mijn kinderen later over me zouden denken.

Vroeger vond ik het al prachtig om eindeloos naar mensen te kijken. Waarom doen ze dingen, wat zit daar achter en waarom reageren ze zo. Ik hou nog steeds van diepgang, naar het waarom achter het waarom. En soms is het ook heerlijk om niets te hoeven weten het proces zijn gang te laten gaan, te vertrouwen op wat zich ontvouwt.

Het vertrouwen op de wijsheid van de klant geeft me enorm veel ruimte en werkt inspirerend. Natuurlijk zet ik de grote lijnen uit, maar wat daar tussenin gebeurd is helemaal afhankelijk van wat de cliënt aandraagt. Hierbij probeer ik mijn rol als facilitator van het proces in te nemen en de input en de reactie van de cliënt dient als leidraad voor het vervolg van de behandeling. Mensen waarderen mijn praktische houding, de luchtigheid en de rust die ik uitstraal. Ze voelen zich snel op hun gemak.

In mijn privé leven geniet ik er van om veel tijd met mijn gezin en de mensen die me dierbaar zijn door te brengen. Ik mag graag gek doen, lachen en hou enorm van dansen, tuinieren, reizen (ook naar binnen) en schaatsen op natuurijs.

Mocht je interesses hebben in mijn opleidingen dan ben je vrij om mijn linked-in profiel te bekijken.

[optin-cat id=168]