Mindfulnesstraining

Mindfulness, Wat brengt het me?

Je leert op een andere manier met stress om te gaan, waardoor je je beter kan ontspannen en op een oordeelvrije manier naar jezelf  kan kijken, zodat je zelfvertrouwen groter wordt en er meer energie en levenslust vrijkomt. Door mindfulness  wordt het mogelijk om ook in stressvolle situaties vanuit rust en helderheid te handelen en bewuste(re) keuzes te maken. Kortom, er komt meer ruimte voor het genieten van kleine dingen in het leven, meer plezier en meer energie. Ook leer je stilstaan bij wat voor jou belangrijk is. In een Engels filmpje is te zien wat het effect is van mindfulness in combinatie met (werk)stress.

Wat is het?

De training wordt in Olst (Den Nul) Mindfulness training leert je om op een oordeelvrije vriendelijke manier, je steeds bewust te zijn van wat er concreet speelt in het huidige moment.Door het bewustzijn van je lichaam, gedachten en gevoelens te vergroten neem je het leven meer in eigen hand. In de training leer je zowel aan prettige als aan onprettige ervaringen en belevingen aandacht te geven zonder hierin onderscheid te maken. Dit voorkomt dat je energie blijft stoppen in het weg willen duwen of vermijden van dat wat onprettig is of dat je teveel gaat hechten aan dat wat als prettig wordt ervaren. Wat er ook gebeurt, je wordt er niet meer zo door overvallen.

Voor wie?

Geleefd worden of je leven “be-leven”? Velen van ons hebben het erg druk, er moet van alles en er komen van alle kanten prikkels op ons af. Iedereen kent momenten van niet aandachtig, niet mindful zijn. Dit kan leiden tot toename van spanningen, gevoelens van somberheid, overmatig piekeren en lichamelijke klachten. Wil je dit patroon doorbreken, de balans hervinden en meer vrijheid ervaren dan is de mindfulnesstraining wellicht iets voor jou.

Waar is het?

De training wordt in Olst (Den Nul) gegeven in de yurt en in Devneter bij Yogica of in Raalte bij de voormalige synagoge.

Investering

De investering voor de mindfulnesstraining (MindfulnessBasedStressReduction) is 410,- euro inclusief mp3 bestanden een uitgebreid werkboek en een stiltedag. De kosten kunnen worden opgevoerd als aftrekpost Ziektekosten bij de belastingaangifte. Bij uw ziektekostenverzekeraar kunt u navragen of u in aanmerking komt voor vergoeding. Indien de training gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden geldt een tarief van 550,- euro.

"Na acht keer individueel Mindfulness te hebben gevolgd is het piekeren gedaald van een 8 naar een 3. Ook kan ik beter relativeren en ik doe alles weer zorgelozer en bewuster. Ik kan het leven weer oppakken. Het fijne aan de begeleiding van Guusta is dat ze op een gelijkwaardige manier met je communiceert en de vinger op de zere plek weet te leggen. HM, 52 jaar"
H.M, 52 jaar
Mindfulnesstraining