Wandelretraite Santiago de Salland 

Eerstvolgende data:  nog niet bekend                              

Soms ben je het spoor wel eens bijster en dan weet je niet meer precies welke kant je op moet. 
Of wil je wilt gewoonweg stilstaan om te ervaren of je nog op de juiste koers ligt.

Een wandelretraite helpt je de rust te hervinden en je zowel fysiek als mentaal in beweging te brengen.

“Ik zit nu met een dankbaar gevoel op de bank.

De sfeer die jullie in het klooster gebracht/gemaakt hebben gaf al heel veel rust.
Je gelijk al welkom voelen bij binnenkomst, de heerlijke zelfgemaakte maaltijden, de zelf gebakken lekkernijen, de gezelligheid, een vriendelijk woord, de humor en ja ook de dingen die soms iets anders liepen dan gepland…het invullen van de papieren in de regen, de wandeling met de roze lintjes 😉.
De yoga- en meditatielessen, binnen en buiten, en de vele, vele mooie momenten met de groep. Ook heel bijzonder dat jullie vanmorgen ook zelf geraakt werden door de verhalen, zo mooi om te zien!
Nogmaals dank jullie wel en heel graag tot ziens!”

Lieve groet Reina

Een moment van stilstaan

In de waan van de dag nemen we nauwelijks tot geen tijd om stil te staan bij het moment. Om bij onszelf de vraag te stellen “waar sta ik nu en waar wil ik naar toe?”

In vijf stappen je pad vinden

Tijdens de wandelretraite Santiago de Salland zet je vijf stappen die je helpen om je pad te hervinden. Je gaat aan de slag met antwoorden op de vragen: “Waar sta ik, waar wil ik heen, wat houdt me tegen en hoe kan ik dat veranderen, zodat ik MIJN pad kan vervolgen”. En vergeet niet: Het pad is het doel…

“Want wat is pelgrimeren anders dan wandelen met je ziel, kijken met je innerlijk oog, luisteren met je hart, en zo het geheim van het leven op het spoor komen.” (Jeroen Gooskens).

Wandelaar, je sporen
zijn de weg, en zij alleen;
wandelaar, er is geen weg,
de weg ontstaat in het gaan

Gaandeweg ontstaat de weg,
en als je omkijkt
zie je het pad dat nooit meer betreden zal worden.
Wandelaar, er is geen weg,
slechts een kielzog in de zee

Antonio Machado

De mogelijkheid om je eigen pad te gaan wordt geboden in de vorm van stilte, offline zijn, natuur en eenvoud. Vaak zorgen deze voorwaarden er voor dat je terecht komt bij je diepere drijfveren en bij wat voor jou in het leven echt belangrijk is.

Annemarie van Doorn en Guusta Zuurbier  willen je hierbij graag begeleiden

Zij hebben hun krachten gebundeld en vanuit ieders professionele achtergrond en ervaring in pelgrimeren een wandelretraite ontwikkeld. De combinatie van mindfulness en coaching afgewisseld met wandelen en (creatieve) oefeningen, is inspirerend en effectief.

Pelgrimeren

Annemarie en Guusta  hebben zelf ervaren wat pelgrimeren voor hen heeft betekend. Annemarie heeft in 2017 de Camino naar Santiago de Compostella gelopen en Guusta heeft een wereldreis gemaakt. Gedurende hun reis hebben ze ieder op hun eigen manier mooie en emotionele momenten beleefd en inzichten gekregen die van invloed zijn geweest op hun verdere leven.

De natuur werkt ontspannend

Tijdens de wandelretraite wordt de natuur gebruikt als inspiratiebron. Zo wordt het proces van de begeleiding verrijkt en verdiept. Bovendien werkt de natuur ontspannend voor lichaam en geest, wat sterk bijdraagt aan het krijgen van diepere inzichten!

Programma

Dag 1 van deze wandelretraite

Om 16.00 uur treffen we elkaar bij klooster Sion. Na een uurtje landen is het tijd voor een bezinningsworkshop. Hierin bespreken we de eerste stap: “waar sta je nu”?

In de avond krijg je een vraag mee die helpt om na te denken over de tweede stap: “ wat is je verlangen”

Klooster Sion

Dag 2 van deze wandelretraite

Om 10 uur staat wederom een bezinningsworkshop op het programma.  Hier komt de derde stap aan bod te weten: “wat houdt me tegen, oftewel verdiepen” .

Na het ontbijt verlaten we als echte pelgrims al wandelend het klooster. Na ongeveer 13 kilometer wandelen komen we aan bij de synagoge in Raalte.  Hier is tijd om na te denken over : “wat heb ik nodig om stappen te zetten, oftewel veranderen”. De avond is ter vrije besteding. Er is een mogelijkheid om de film “Santiago de Compestella” te bekijken.

Dag 3 van deze wandelretraite

Voor de vroege vogels staat er een mogelijkheid voor ochtend yoga in de buitenlucht.  Een ieder is vrij om hieraan deel te nemen.  We ontbijten samen en dan vertrekken we al wandelend richting de Mongoolse yurt.  Bij terugkeer zal de laatste workshop plaatsvinden in de bijzondere sfeer van geborgenheid en stilte. De vijfde stap heb je gezet in de vorm van bezinnen over hoe je het geleerde gaat toepassen in het dagelijks leven oftewel: “verankeren”.

Wil je zeker weten of de wandelretraite iets voor je is

We kunnen ons voorstellen dat je nog (praktische) vragen hebt over het programma, bel ons gerust of stuur een mail of app ons. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je vragen te beantwoorden. Verder is het van belang dat je over een basisconditie beschikt en in staat bent om 10-13 km te wandelen.

Dit is wat je krijgt in het programma:

  • Twee overnachtingen in een eenvoudige éénpersoonskamer in het klooster Sion in Diepenveen.
  • Op vrijdagavond diner,  zaterdag ontbijt, lunch en diner. Zondagochtend een ontbijt en lunch. Thee en koffie zijn inbegrepen.
  • Begeleiding van Guusta, psycholoog bij psychologenpraktijk en Annemarie, loopbaanprofessional en wandelcoach bij Beweeg & Beleef. Wil je meer over hen weten, neem gerust een kijkje op de websites.
  • Een werk om inzichten, ideeën en aantekeningen in op te schrijven.
  • Een vijfstappen plan met opdrachten.
  • Een persoonlijk plan van aanpak om het geleerde van de afgelopen dagen mee te nemen naar de praktijk.
  • Stilte, rust en bezinning.

Investering

Vroegboekkorting: de investering bedraagt voor particulieren € 395,- als je boekt voor 1 november. Na november is de prijs 425,- euro. 

Vele werkgevers zijn bereid te investeren in hun werknemers. Indien de factuur op naam staat van het bedrijf waar je werkzaam bent, dan geldt het tarief exclusief btw.

Aanmelden

Het is niet nodig om een verre reis te maken, ook dicht bij huis is het mogelijk om te ervaren wat stilte en wandelen voor je kan betekenen. Momenten voor jezelf en momenten van saamhorigheid met andere deelnemers gunnen we jou van harte. We vinden het belangrijk dat iedere deelnemer aandacht verdient, daarom is het maximum aantal deelnemers gesteld op 14 deelnemers.

Ja, ik doe graag mee

Wil je even weg uit het hectische leven en stilte ervaren? meld je dan aan.

Je komt op de site van beweeg en beleef terecht. Daar kan je je aanmelding definitief maken. 

We kijken uit naar je komst, je bent van harte welkom!

Annemarie: 06-10368351

Guusta: 06-36145090