Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Driedaagse wandelretraite Santiago de klein Sion

oktober 1, 2021 @ 16:00 - oktober 3, 2021 @ 16:00

€425,

In onze praktijk horen we regelmatig “Soms ben ik het spoor wel eens bijster, dan weet ik niet meer precies welke kant ik op wil.” Het kan te maken hebben met situaties in de privésfeer of werk waardoor iemand vastloopt. Het gevolg is een gevoel van onbehagen en innerlijke onrust. Een wandelretraite helpt je de rust te hervinden en je zowel fysiek als mentaal in beweging te brengen.

Een moment van stilstaan

In de waan van de dag nemen we nauwelijks tot geen tijd om stil te staan bij het moment. Om bij onszelf de vraag te stellen “waar sta ik nu en waar wil ik naar toe?”

In vijf stappen je pad vinden

Tijdens de wandelretraite Santiago de Klein Sion zet je vijf stappen die je helpen om je pad te hervinden. Je gaat aan de slag met antwoorden op de vragen: “Waar sta ik, waar wil ik heen, wat houdt me tegen en hoe kan ik dat veranderen, zodat ik MIJN pad kan vervolgen”. En vergeet niet: Het pad is het doel…

“Want wat is pelgrimeren anders dan wandelen met je ziel, kijken met je innerlijk oog, luisteren met je hart, en zo het geheim van het leven op het spoor komen.” (Jeroen Gooskens).

Wandelaar, je sporen
zijn de weg, en zij alleen;
wandelaar, er is geen weg,
de weg ontstaat in het gaan

Gaandeweg ontstaat de weg,
en als je omkijkt
zie je het pad dat nooit meer betreden zal worden.
Wandelaar, er is geen weg,
slechts een kielzog in de zee

Antonio Machado

 

 

De mogelijkheid om je eigen pad te gaan wordt geboden in de vorm van stilte, offline zijn, natuur en eenvoud. Vaak zorgen deze voorwaarden er voor dat je terecht komt bij je diepere drijfveren en bij wat voor jou in het leven echt belangrijk is.

Annemarie van Doorn en Guusta Zuurbier  willen je hierbij graag begeleiden

Zij hebben hun krachten gebundeld en vanuit ieders professionele achtergrond en ervaring in pelgrimeren een wandelretraite ontwikkeld. De combinatie van mindfulness en coaching afgewisseld met wandelen en (creatieve) oefeningen, is inspirerend en effectief.

Pelgrimeren

Annemarie en Guusta  hebben zelf ervaren wat pelgrimeren voor hen heeft betekend. Annemarie heeft in 2017 de Camino naar Santiago de Compostella gelopen en Guusta heeft een wereldreis gemaakt. Gedurende hun reis hebben ze ieder op hun eigen manier mooie en emotionele momenten beleefd en inzichten gekregen die van invloed zijn geweest op hun verdere leven.

De natuur werkt ontspannend

Tijdens de wandelretraite wordt de natuur gebruikt als inspiratiebron. Zo wordt het proces van de begeleiding verrijkt en verdiept. Bovendien werkt de natuur ontspannend voor lichaam en geest, wat sterk bijdraagt aan het krijgen van diepere inzichten!

 

 

Programma

Dag 1 van deze wandelretraite

Om 16.00 uur treffen we elkaar bij klooster Klein Sion. Dit is de basis van waaruit we starten en steeds in de avond weer terugkeren. Na een uurtje landen is het tijd voor een bezinningsworkshop. Hierin bespreken we de eerste stap: “Waar ben je nu?” oftewel verkennen van het uitgangspunt

Na de maaltijd krijg je een vraag mee die helpt om na te denken over de tweede stap: “Wat is mijn verlangen ?”

Klooster Klein Sion

 

Dag 2 van deze wandelretraite

Om 10.00 uur staat wederom een bezinningsworkshop op het programma. Hier komt de derde stap aan bod te weten: “wat houdt me tegen, oftewel verdiepen” .

We verlaten als echte pelgrims al wandelend het klooster. Na ongeveer 12 kilometer wandelen kom je weer terug bij Klein Sion. De avond is ter vrije besteding.

 

Dag 3 van deze wandelretraite

We ontbijten samen en dan vertrekken we voor de laatste wandeling van dit weekend.  Hier is tijd om na te denken over : “wat mag ik loslaten en wat heb ik nodig om stappen te zetten, oftewel veranderen”.  Na terugkomst bij Klein Sion rond drie uur. half twee eten we de warme maaltijd. We staan gezamenlijk stil bij de vijfde stap. Wat neem ik mee naar mijn dagelijks leven en hoe integreer ik dat? De vijfde stap heb je gezet in de vorm van bezinnen over hoe je het geleerde gaat toepassen in het dagelijks leven oftewel: “verankeren”.

Wil je zeker weten of de wandelretraite iets voor je is

We kunnen ons voorstellen dat je nog (praktische) vragen hebt over het programma, bel ons gerust of stuur een mail of app ons. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je vragen te beantwoorden. Verder is het van belang dat je over een basisconditie beschikt en in staat bent om 10-13 km te wandelen.

Dit is wat je krijgt in het programma:

  • Twee overnachtingen in een eenvoudige éénpersoonskamer in het klooster Klein Sion te Leuvenheim.
  • 2 x ontbijt, 2 x lunch (meegenomen)  en 2 x een warme Thee en koffie  en sapjes zijn inbegrepen. Alcoholische dranken zijn niet te verkrijgen.
  • Begeleiding van Guusta, psycholoog bij psychologenpraktijk en Annemarie, loopbaanprofessional en wandelcoach bij Beweeg & Beleef. Wil je meer over hen weten, neem gerust een kijkje op de websites.
  • Een werkboek om inzichten, ideeën en aantekeningen in op te schrijven.
  • Een vijf stappen plan om richting te geven aan je leven.
  • Een persoonlijk plan van aanpak om het geleerde van de afgelopen dagen mee te nemen naar de praktijk.
  • Stilte, rust en bezinning.

Investering

De investering bedraagt voor particulieren € 367,- inclusief btw.  Je ontvangt een vroegboekkorting  van 10 % = (330,30- euro) als je je je voor 1 maart 2020 aanmeld.

Vele werkgevers zijn bereid te investeren in hun werknemers. Indien de factuur op naam staat van het bedrijf waar je werkzaam bent, dan geldt het tarief exclusief btw. De investering bedraagt in dit geval € 375,- exclusief btw.

Aanmelden

Het is niet nodig om een verre reis te maken, ook dicht bij huis is het mogelijk om te ervaren wat stilte en wandelen voor je kan betekenen. Momenten voor jezelf en momenten van saamhorigheid met andere deelnemers gunnen we jou van harte. We vinden het belangrijk dat iedere deelnemer aandacht verdient, daarom is het maximum aantal deelnemers gesteld op 14 deelnemers.

Ja, ik doe graag mee

Wil je even weg uit het hectische leven en stilte ervaren? meld je dan aan via het contactformulier.

 

We kijken uit naar je komst, je bent van harte welkom!

 

Annemarie: 06-10368351

Guusta:      06-36145090

Gegevens

Begin:
oktober 1, 2021 @ 16:00
Einde:
oktober 3, 2021 @ 16:00
Kosten:
€425,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.guustazuurbier.nl/driedaagse-wandelretraite-vijf-stappen-pad-vinden